Aoki Doitsu vs Kanno Go Sanke

Aoki Doitsu vs Kanno Go Sanke
Aoki Japanse koi Kweker met Angelique van Liekoi 

Aoki & Liek

Tosai van Aoki en/of Kanno ?

Heeft even geduurt, maar we hebben weer een keuze optie vanuit Japan.  Inmiddels is bekend dat rond de 23e het vliegtuig zal landen met de eerste nieuwe Nishikigoi voor dit jaar. De filtermaterialen zijn al flink aan het indraaien en wachten op hun nieuwe trickletowers. Deze zijn besteld bij Hofste Techniek te  Hengelo. Speciaal naar wens gemaakt, dus de verwachtingen zijn hoog.

Maar lees even verder en help ons met de keuze van Koi. Aankomende paar dagen zullen we meer keuzes plaatsen want we moeten keuzes gaan maken. Help Help.Vandaag gaat het dus tussen Aoki en Kanno. Aoki staat natuurlijk bekent om zijn metallic en doitsu varianten.Kikukuryu, Kikusui, Yamatonishiki, Beni Kumonryu enz.

De Aoki Koifarm,

ontstond pas rond 1969. In die tijd kweekte Aoki samen met Kase en Yamada, zij deelden hun ouderdieren, koihuizen en Mudponds. Ook werden selecties gezamenlijk uitgevoerd. Aoki en Kase besloten van hun hobby hun beroep te maken, terwijl Yamada ervoor koos om hobbyist te blijven.

Momenteel kweekt Aoki, met circa 100 ouderdieren, diverse metallic varieteiten, met name zijn Doitsu Metallic koi genieten grote bekendheid om hun hoge kwaliteit. Mr. Aoki heeft helaas wel wat gezondheidsproblemen gekend rond de december maanden vandaar dat hij eigenlijk nog niet klaar is voor de grote tosai verhuizing. Momenteel zijn ze natuurlijk ook heel druk met de All Japan Koi Show 2012.

 

Kanno

Iets wat onbekende is Kanno, deze kweker Kanno is al ruim 36 actief als kweker in Mushigame, een streek die erg bekend is om de Matsunosuke bloedlijn. Hoewel Hiroshi niet zoveel Go-Sanke produceert zijn zijn koi wel van een zeer goede kwaliteit. Zijn koi worden onder kwekers hoog gewaardeerd. Op de Kanno Koifarm worden diverse varieteiten gekweekt, maar vooral zijn Showa, Sanke en Shiro Utsuri zijn erg hoog van kwaliteit. Dus je snapt, het kriebelt om hier toch iets van te laten overkomen.

 

h.a.arends
Door

h.a.arends

op 16 Oct 2012

Goedeavond. Ik ben al enige tijd op zoek naar het mailadres of telefoonnr. van Hofste techniek in Hengelo. Ben beide kwijt geraakt. via uw site hoop ik het nu te krijgen. Ik hoop, dat u mij kunt en wilt helpen. Voor de genomen moeite zeg ik u hartelijk dank. met vriendelijke groet Henk Arends 06 10595959

Reactie plaatsen

Koi, koi en nog eens koi !!

Onze vijver word gefilterd voor ultieme waterkwaliteit. 

We have over 9000 articles!