in Nieuws

De Vijvers komen tot leven nu het zonnetje weer schijnt.

De Vijvers komen tot leven nu het zonnetje weer schijnt.

zon-wolk-lachDe start van de vijver en koi.

Het zonnetje laat zich sinds een paar dagen weer van zijn beste kant zien.  Meteen zie je alles om je heen veranderen. Mensen zijn goed gehumeurd, de postbode fluit weer , dat ik vandaag mijn trouwdag vergeten was, was geen enkel punt volgens moeder de vrouw. (NEEH, grapje.) Zo vrolijk word ze nu ook weer niet van de Lente en mijn trouwdag is ergens in Augustus.

Maar goed het punt wat ik wilde maken is dat iedereen weer happy word van de lente en van de zon. Zo ook de koikes in de vijver. Alles is weer in beweging nu de watertemperatuur stijgende is. Super is dat. De Chagoi snelt zich al naar de kant van de bak waar dadelijk ik als eerste tevoorschijn kom na uit mijn auto gestapt te zijn. Dat is het gewoon. Natuurlijk beloon ik ze met een handje voer.

Toch moeten we nog wel even oppassen. De dagtemperaturen gaan omhoog en de nacht blijft nog tegen het vriespunt. De verschillen zijn groot en zeker voor de kleinere vijvers betekent dit ook verschil in watertemperatuur. Blijf het gedrag van uw vis goed in de gaten houden en meet uw waterwaardes. Reageer op situaties die anders zijn dan dat het hoort. De Lente is Cool, maar ook Dangerous !

Reactie plaatsen

Koi, koi en nog eens koi !!

Onze vijver word gefilterd voor ultieme waterkwaliteit. 

We have over 9000 articles!