in Nieuws

Gevoelstemperatuur? Tijd voor binnen, Bonsai !!

Gevoelstemperatuur? Tijd voor binnen, Bonsai !!
bonsai voor experts

Bonsai voor Experts

Vanmorgen begon de dag vrij vroeg voor mij. Ik kon niet slapen en  om 5.uur sóchtends liep ik van het huis naar de loods. Wilde de deur opendoen , maar door de vochtigheid binnen wat langs de deur naar beneden was gelopen zat alles dichtgevroren. Niet te geloven het was gewoon -9 graden Celsius op de buiten thermometer van de buren. Laat staan wat de gevoelstemperatuur was.

Onderweg terug naar binnen dacht ik echt:” Nu is het klaar met de vijver, nu is er echt niemand bezig met buiten”. Maar wat moet je dan doen als vijveren echt je hobby is. Als je echte passie ligt bij lekker buiten zijn, tussen het groen en het water. En het antwoord is BONSAI !!!! De japanse kunst van het artistiek boomkweken in een pot of schaal. Maar na wat gesurf op het internet blijkt Bonsai heel wat meer te zijn dan zomaar een boompje in een pot. het kan, net als bij bijvoorbeeld beeldhouwen met recht een kunstvorm worden genoemd.

Bonsai blijkt het huwelijk  te zijn tussen artistieke expressie en een natuurlijk effect. En toch het aantrekkelijke aan bonsai is dat iedereen het met succes als hobby kan uitvoeren. Meer info Klik

Helaas moet ik dan meteen bekennen dat ik zelf niet thuis ben in de  Bonsai, maar gelukkig zijn daar wel de experts van te vinden op het internet. In mijn artikel over Bonsai heb ik onder de plaatjes, interessante links gezet naar een aantal cursussen en sites met meer informatie hierover.  Het blijkt een wereld op zich te zijn en past absoluut bij Koi. De stap van de Japanse tuinarchitectuur komt zo net weer een stukje dichterbij. Wie wil er nu niet een prachtige Japanse tuin.

 Klik hier voor meer informatie of het fenomeen Bonsai!

Reactie plaatsen

Koi, koi en nog eens koi !!

Onze vijver word gefilterd voor ultieme waterkwaliteit. 

We have over 9000 articles!