in Nieuws

Het lijkt.. Maar is het niet !!! (Video)

Het lijkt.. Maar is het niet !!! (Video)

shoal2012-vijverkoiMilieu speelt een steeds grotere rol in onze wereld. Steeds meer worden er controles gehouden op vervuiling van onze aarde. Hier in Nederland hebben we zelfs de Milieupolitie die uitrukken bij het minste of geringste geurtje of ijzer blik wat voor niet ieder herkenbaar is.

Nu is er door deels sponsoring van de Europeese unie en diverse bedrijven er door wetenschappers een nieuw middel ontworpen ter opsporing van vervuiling in onze wateren . De Robotvis.

De Robotvis is zo’n 35 kilo zware, anderhalve meter lange vis die sporen van vervuiling realtime kan waarnemen. De SHOAL Karper doet dit met een speciale chemicaliensensor  die momenteel fenolen, zware metalen, zoals koper en lood kan herkennen. Ook kan de vis de zuurstof en het zoutgehalte meten.

Ook is er gedacht aan wat hersenen voor de vis zodat ie objecten kan vermijden, de bron van vervuiling kan vinden en in staat is te communiceren met zijn collega karpers . Een handige bijkomstigheid is ook dat ie zelf weet wanneer de peut uit zijn accu is en dus zelfstandig terug keert naar zijn baasje. Kijk het lijkt wel een CHagoi. Meer info over dit project kun je vinden op: http://www.roboshoal.com/

Reactie plaatsen

Koi, koi en nog eens koi !!

Onze vijver word gefilterd voor ultieme waterkwaliteit. 

We have over 9000 articles!