Koi en de Winter deel 1

Koi en de Winter deel 1

koi-winter-hefstKoi in de winter.

Meesten van ons koihouders zijn in de winter non actief met voederen. Waarom eigenlijk. Wij eten toch ook als het koud is.  De koi lijkt misschien in winterslaap echter leeft deze nog wel.  Zijn activiteit is wel tot een minimum gedaald, maar de vitale delen doen hun uiterste best om de winter door te komen. En wij met onze passieve houding naar de vijver toe in de winter, helpt daar echt niet bij.

We moeten ook in de winter zorgen voor onze vissen. Kien is hier een zeer geschikt middel voor. Een koi eet voor een 40 % maar via het mondje, zoals de Koi Masseur Paul Souren altijd zegt. De rest van de voeding komt via het water. Belangrijk in de winter is dus ons water optimaal te hebben en Voedselrijk. Kien bevat Koolhydraten, in water oplosbaren vezels. Inuline, pectine zemelen zorgen in een wisselwerking voor een stimulans bij melkzuurbacterien om zorg te dragen voor de productie van vitamine B11 en B12. Deze vitaminen zorgen op hun beurt weer voor zuurstof transport in het bloed en naar het zenuwstelsel. Zeer goed voor het bloed en heel het welzijn van onze koi.

De wisselwerking houd verder in dat de melkzuur bacterien weer zorgen voor inulase- enzym. Deze zorgt dat de inuline goed opgenomen word bij de koi en stimuleerst de darmperistaltiek. De darm activieteit wat zorgt voor een betere voorstuwing van voedel. Een betere verteerbaarheid.

kien-shinji-koi-winter

kien-shinji-koi-winter

Zo  Houd u in de winter uw koi beter vitaal, zeker omdat ze minder voedsel binnen krijgen . Een ander voordeel is dat onze Nishikigoi veel sterker de winter uit komt en sneller en vitaler de lente in gaat. Dus ons advies: laat in de winter de vijver niet zomaar aan zijn lot over. Gebruik minimaal Kien als watervoeding, een versterker voor het immuunsysteem, een stimulans voor betere voedsel opname en als ondersteuning voor het bloed. Hier vind u een online mogelijkheid tot het aankopen van Kien.

Vijverkoi gaat een serie van Koi in de winter adviezen lanceren om uw vijver beter en sterker de winter in en uit te laten komen. Volg ons op Vijverkoi.nl

Reactie plaatsen

Koi, koi en nog eens koi !!

Onze vijver word gefilterd voor ultieme waterkwaliteit. 

We have over 9000 articles!