Koi Hunt Japan 2012 is geopend

Koi Hunt Japan 2012 is geopend

 

liekoi in japan

Het is weer zover, de eerste dealers en groothandels van Japanse Koi zijn vertrokken naar Niigata , Japan.

Rond eind januari en begin februari is het dringen geblazen bij de vele kwekers in Japan. Het seizoen is voor de handel begonnen. Rond deze periode selecteren en handpicken de koi winkels van Nederland en Belgie hun nieuwe  koi , vooral de kleine koi (tosai). Een reis duurt gemiddeld een dag of 7 en er worden wel 30 kwekers bezocht.Uit ervaring kan ik zeggen dat het altijd een hele happening is.

Je gaat in spanning met een bepaalde financiele planning op zak en elk jaar valt het weer tegen om binnen je planning te blijven. Je ziet er duizenden en duizenden prachtige Nishikigoi. Na de eerste dagen rond gehuppeld te hebben slaat de Jetlag in en worden de dagen zwaarder. Maar je moet nog 4 dagen. De dagen beginnen rond 7 uur en duren tot 16 uur. Dan is het pik donker en de sneeuw ligt weer meters hoog. Even eten en dan naar de ka-ra-oke-bar. Ook zwaar hoor.

japanreis liekoi bak koi

Het is een week vol fantastische ervaringen en eigenlijk is het jammer dat het maar een week duurt. Eenmaal terug in Nederland, is het even wennen en omschakelen van sneeuw naar regen. Je hebt het thuisfront 1000-den verhalen te vertellen. honderden foto’s en video’s passeren de revue en na een dag gepraat te hebben slaat de vermoeidheid toe. Het kost je een week om weer jezelf te worden. Nu is het aftellen naar de aankomst datum. Dit zal in februari zijn. De koi komt op schiphol aan en heeft dezelfde reis meegemaakt als jij een maand geleden. Vol enthousiasme word de afhaal datum meestal eentje die dwars door de nacht heen vliegt. Foto’s maken, de rest van de crew je keuzes laten zien en de koi loslaten in hun nieuwe onderkomen. Nu is het tijd voor de quarantaine. 6 Weken duurt deze en na de quarantaine zijn ze rijp voor de verkoop. En op is op. Ha ha.

Erik Snoek
Door

Erik Snoek

op 28 Jan 2012

Hey hallo! Ik ga jullie koihunt helemaal volgen, ben erg benieuwd wat jullie allemaal mee gaan nemen :D Grtz Erik Snoek

Reactie plaatsen

Koi, koi en nog eens koi !!

Onze vijver word gefilterd voor ultieme waterkwaliteit. 

We have over 9000 articles!