Koi verplaatsen , een heel karwei

Koi verplaatsen , een heel karwei

Al de 800 Koi karpers worden tijdelijk even verhuist naar een andere zwemplas. Een hele operatie die ze in Amersfoort te wachten staat. Hier is de japanse tuin van Dierenpark Amersfoort in de verbouwing en toe aan een opknapbeurt

 

Verhuizen van Koi

Dierenpark Amersfoort is begonnen met de verhuizing van de 800 koikarpers. Ze krijgen buiten het park een logeeradres, zodat de koivijver in de Japanse tuin kan worden opgeknapt.

Zo komen er verse waterplanten als natuurlijk filtersysteem en eventuele gaatjes en scheurtjes worden hersteld. “Er leven zoveel vissen in de vijver dat zo’n opfrisbeurt om de zoveel jaar noodzakelijk is. Wij maken van die gelegenheid mooi gebruik om de leefomgeving van de vissen nóg beter te maken”, zegt de koikarperexpert van de dierentuin.

In 2014 is de vijver, op advies van een koidokter ook eens helemaal leeg gehaald. Dit om zo de biomassa te verminderen die zorgt voor slechte waterkwaliteit.  Bij het schoonwassen van al de rotzooi die er toen uitkwam, zat een bijzondere opbrengst:

23,6 kilo geld! Na alles in  de telmachine gegooid te hebben bleef als resultaat over: 418 keer 1 cent, 532 keer 2 cent, 2953 keer 5 cent. De rest waren munten van 10, 20 en 50 cent en soms een enkele euro.

Alles bij elkaar kwamen we op een bedrag van 537,53 euro, wat ten goede komt aan natuurbescherming.  Leuke bijkomstigheid toch?
Als de operatie is voltooid, wordt er weer anderhalf miljoen liter water ingepompt en kunnen de karpers terug. “Ik ben er zeker van dat de karpers zich straks meer dan ooit als een vis in het water voelen”, stelt de expert.

Reactie plaatsen

Koi, koi en nog eens koi !!

Onze vijver word gefilterd voor ultieme waterkwaliteit. 

We have over 9000 articles!