Bonsai, herschepping van de natuur

Bonsai hoort natuurlijk bij onze japanse koi karpers, japanse tuin en vijver. Het typeert het japanse en geeft meteen een heel andere uitstraling aan het geheel. Maar Bonsai is heel wat meer dan zomaar een geplant baby boompje. Bonsai is voor de kenners een mix van artistieke expressie en de natuur.

Bonsai is natuurlijk net als de Nishikigoi (koi) van Japanse herkomst. Wereldwijd staat Bonsai voor de boom of struik die in een ondiepe schaal wordt gekweekt, zodanig dat hij lijkt op een volwassen boom in de vrije natuur. Bonsai betekent gesplitst in de twee japanse woorden: Bon is schaal of pot en Sai is plant.

Als koi kenners is de vergelijking koi en bonsai al eerder gelegd door Paul Souren, de Koi Masseur. Hij vertelde dat als u wilt genieten van uw koi aan de buitenkant, moet u de binnenkant ook begrijpen. Zijn leermeester Shinji zei dan altijd "volg de weg van de Bonsai"de basis zit in de pot. Niet in de boom.

Bonsai voor iedereen:Veel Bonsai experts en specialisten doen voorkomen dat Bonsai een vreselijk geheimzinnig en moeilijke vorm van kunst is. Je kunt het alleen onder de knie krijgen met het investeren van jaren geduld,tijd en ervaring. Echter is Bonsai zeker wel toegankelijk voor elk niveau, elke interesse en vaardigheid. Bonsai is inmiddels een hobby die voor iedereen kan zijn.

Helaas valt onder die iedereen niet ik, maar kon ik u dit onderwerp niet weerhouden. Met wat gesnuffel heb ik als aanvulling op dit verhaal een aantal goede links weten te vinden om u verder te helpen bij Bonsai. Achter elk plaatje schuilt een link naar de wonder wereld van de bonsai, dus 1 simpele klik en misschien bent u dadelijk wel de Bonsai expert en kunt u al uw artistieke en kunstzinnige uitingen hier op kwijt.

[caption id="attachment_324" align="aligncenter" width="150" caption="Bonsai voor Experts"]bonsai voor experts[/caption]
Reactie plaatsen