goede gezondheid is van groot belang voor de koiDe gezondheid van onze koi is voor de echte koi hobbyist van groot belang. Een koi kan zich verwonden, kan een parasiet krijgen en daardoor ook nog eens gevoelig worden voor een bacteriele infectie. Echt geen leuke dingen om mee te maken , maar helaas niet onvermijdelijk.

Het herkennen van gezondheidsproblemen is daarom sowieso een must. Hoe eerder je ziet dat er iets mis is hoe eerder je in kunt grijpen. In deze catergorie gaan we verschillende onderdelen dan ook toelichten. Van wat anatomie, soorten parasieten tot de microscoop en behandelmethodes.  vaak springen koi als ze zich niet prettig voelen

Mocht u denken dat er een probleem is met uw vijver, weet dan wat u doet. Twijfelt u, dan raden we u aan er een expert bij te halen. Gooi nooit zomaar medicijnen in een vijver als de oorzaak van het probleem niet duidelijk is. Weet wat u doet.

Gaat u naar een specialist met uw vijverprobleem, zorg dan ten alle tijden dat u ook de waterwaardes van uw vijver weet. Om een goede diagnose te kunnen stellen is er zoveel mogelijk informatie nodig.