Japan het Land

japan het land met respect, moed,cultuur en techniekAls we het over Japan hebben zijn er twee dingen die op mij een gigantische indruk gemaakt hebben. Natuurlijk de pracht en praal van de koi. De mooie kleuren, de hoeveelheid Nishikigoi in alle soorten en maten. Je kijkt je ogen uit. Maar wat eveneens misschien net wel zo'n indruk op me gemaakt heeft zijn de mensen.

Japan is een land waar je veel traditie nog terug vind, maar ook het land waar juist alles hypermodern kan zijn. Zo'n gigantische tegenstelling. Alleen wat daar allemaal 1 is, is het volk. De mensen zijn er voor elkaar het is allen voor 1 en 1 voor allen. Alle neuzen staan dezelfde kant op. Niet zoals wij Nederlanders. Blikje op gooi maar uit het raam, He die mevrouw laat 10 euro vallen, pakken! Nee zo werkt het daar niet.

Japan is uiterst schoon en hygiënisch. Vuil word gedumpt waar het hoort, in de vuilnisbak een ook al is het jou vuil niet je raapt het op en doet het in de prullenbak. Iedereen is schoon en gaat minstens een keer per dag in bad, liever meerdere keren. Als men verkouden is draagt men mondkapjes, enz.enz.

liekoi in japan

Japan is veilig en behulpzaam. In Japan zijn de regels ook echt onder controle, men zal niet zomaar door rood rijden of iemand zijn zakken rollen. Sterker nog , bij mijn bezoek aan een restaurant vergat ik mijn tas. Liep naar buiten de rest van ons gezelschap achterna, richting het hotel. De tas met paspoort, geld enz. werd me nagebracht door een bediende. Al rennend haalde ze me in om al buigend me de tas aan te bieden. Waar vind je dit nog?

Een ander voorbeeld was onze treinreis van Tokyo naar het Niigata gebied. 800 km met overstappen. Snel Snel Snel, want alles tijd op de minuut , dus te laat is pech. Wij uit de trein,bots ik tegen iemand aan. Al mijn bagage over het perron. Maar in plaats van dat ze me lieten zitten, bukten er wel 10 mensen om me mee te helpen de koffer weer in te pakken. Ik was stomverbaasd.

Graag wil ik als laatste nog even kwijt dat de vriendelijkheid van het Japanse Volk ook absoluut een pluim verdient. Er word continu gegroet en iedereen is even aardig. Wilt u nog ooit eens lekker weg en op reis, dan is Japan zeker aan te raden. Veel meer over Japan kunt u vinden op  een site met passie geschreven.
Reactie plaatsen