Soragoi

De Soragoi, Chagoi en de Ochiba worden door veel koi liefhebbers gezien als de basis van de vijver. Deze koi soorten zijn zeer geliefd door hun rust en het gemak waarop deze variëteiten tam gemaakt kunnen worden.

De Soragoi behoort tot de Kawarimono groep omdat deze 1-kleurig is. De kleur van de Soragoi loopt uiteen van muisgrijs tot blauwgrijs. Hun schubpatroon kan zorgen voor een duidelijke aftekening wat sommige exemplaren echt uniek maakt. Natuurlijk kent de Soragoi de varianten van GinRin en Doitsu, net als andere Koi.

Deze grijszilvere koi behoord ook zeker tot de groot groeiers. Zij hoeven zich niet te concentreren op al die mooie kleuren en de ontwikkeling ervan. 1- kleur is 1-kleur. Daarom kan de groei van de koi , de Soragoi zo explosief zijn. Exemplaren die over een meter zijn behoren niet tot uitzonderingen. Dit natuurlijk wel als er genoeg inhoud in de vijver aanwezig is en er netjes ververst word.

Maar naast de grootte en eenvoud van de kleur is het toch het karakter van deze koi wat het hart van de koi hobbyist sneller doet kloppen. De Soragoi is een zeer rustige vis welke ook zeker snel tam te maken is. Daarbij is het voordeel dat de rest van uw vijverbewoners de rust van de Koi een tijdje afkijken en zich dan mee laten slepen. Kortom binnen de kortste keren is heel uw vijver met de hand te voeden en zal er geen vis opschrikken als er een keer over de bol geaaid word.
Reactie plaatsen