Page content

Zie koigallery .nl Kohaku, Koi Variëteiten

tancho_kohaku_koi_varieteiten NR1 Koi soort

De kohaku is een tweekleurige Koi: een witte Koi met een rood patroon. Deze koi behoord tot de Go-Sanke groep. In Japan valt deze onder de favorieten, wat inhoud dat de kwaliteits eisen erg hoog liggen. De eerste stamt uit 1880. Natuurlijk toen niet zo strak in hun patroon als in deze tijd. Hierover is minstens een jaar of 15 gedaan. Ook het geelwitte werd natuurlijk spierwit en het rood , bloedrood.

Koi Kennis

Naast de tekening en de kleuren is het bij de Very High Quality Kohaku zaak dat de huidkwaliteit en de bodyshape optimaal is.
Omdat de Kohaku tot een van de oudste variëteiten behoort, samen met de Sanke en Showa, zijn er in de loop der jaren nogal wat verschillende klassen in ontwikkeld die elk hun eigen naam dragen.

Kohaku Soortensoorten_koi_kohaku_vijverkoi

NidanKohaku: Is een koi met 2 rode patronen, de zogenaamde 2-staps Kohaku. Bij voorkeur start het eerste patroon op het hoofd en het tweede patroon achter de borstvinnen.
SadanKohaku: Is een Koi met 3 rode patronen, de 3-staps kohaku dus. Ook hier de voorkeur dat het eerse patroon op de neus start. De overige patronen dan zo evenredig mogelijk verdeeld.

Maruten

YondanKohaku: 4 Rode Patronen, genaamd de 4 staps. Natuurlijk worden de spots/patronen nu allemaal wat kleiner, waardoor de eerste spot begint te lijken op de tekening van een maruten k. Echter loopt het patroon toch over de rug door kan deze geen Maruten Kohaku genoemd worden.
MarutenKohaku: Hier vind men de Kohaku die evenals de Tancho een echt spot op zijn hoofd heeft. Niet doorlopend op de rug. Deze Maruten Kohaku mag 2,3,4 staps zijn.

Tancho

TanchoKohaku: wellicht de meest bekende koi die er bestaat. Zelfs de niet koi liefhebbers kennen deze soort. De TanchoKohaku kenmerkt zich door de ronde spot op zijn kop. Geen verdere tekening op het lichaam. Bij tancho denkt men altijd aan de tanchokohaku, maar in elke soort kunnen tancho’s voorkomen. Dus als we praten over een witte koi met een rode stip dan is de officiële benaming : tanchoKohaku.

Laat eens van je horen...

Comment Section

0 reacties op “Zie koigallery .nl Kohaku, Koi Variëteiten

Plaats een reactie


*