gezondheid koi_bacterie-parasiet-afstrijkje-maken-vijverkoiKoi Genieten

Het houden van vijvers en het bezitten van juweeltjes van koi is geen onbekent fenomeen in deze tegenwoordige tijd. Het is een goedkope manier van ultieme totale ontspanning, lekker dicht bij huis, namelijk in uw eigen achtertuin.
U bent vast klein begonnen met een voorgevormde vijverbak of klein gegraven gat met folie. En daar is de ellende mee begonnen. Niemand had van te voren gewaarschuwd dat als de eerste koi zijn intrede zou doen u verslaafd zou raken aan “De wereld van de Nishikigoi”.

Koi Ziektes


Natuurlijk is de verslaving ook weer niet zo erg, maar naarmate de vijver groter word en de inhoud waardevoller, zou het niet echt verkeerd zijn om uw kennis iets uit te breiden. We houden immers vissen in een kunstmatige omgeving en willen we hier van blijven genieten moeten we wel weten wat de eventuele gevaren kunnen zijn. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Kennis over gezondheid, ziekte en de mogelijke oplossingen is daarin absoluut stap nummer 1. Diverse cursussen over Koi Ziektes worden er overal gegeven. Het nadeel is vaak dat veel informatie wegebt . Daarom hebben we online een kennisbank gemaakt voor Koi Ziektes en Vijver problemen, zo kunt u altijd snel terug kijken naar wat te doen als er een probleem optreed.