Slechte Bacteriën

 

Wat zijn Slechte Bacteriën


En wat is dan een bacterie? Een bacterie is groter dan een virus en is opgebouwd uit eigen cellen met eigen celorgaantjes. De bacterie heeft daarom niet de lichaamscel nodig om te vermenigdvuldigen of voor de stofwisseling. Antibiotica helpen wel tegen bacterien, vooral omdat de bacterie-cellen in het geheel niet lijken op de lichaamscellen. Onder een microscoop valt het niet mee om ze bij naam en toenaam te ontdekken. Ze zijn er te klein voor.

 
Zijn er verschillende soorten bacterien? Er zijn zes verschillende soorten bacterien, die we onderscheiden aan hoe ze eruit zien onder een microscoop. Bolvormige bacteriën, de Coccen, bv streptococcen Staafvormige bacterien, die er staafvormig uitzien de Bacillen Spiraalvormige bacterien of spirillen, die er spiraalvormig uitzien Tweetallige bolvormige bacterien of diplokokken, die er staafvormig uitzien met twee zwarte kernen Hoopjes bolvormige bacterien of staphylococcen, die er uitzien als hoopjes bolletjes Zoals al gezegd is het moeilijk voor de koi liefhebbers zelf te ontdekken met welke bacterie we te maken hebben.
Onder een microscoop, waar we wel parasieten mee herkennen, is het geen doen. Bij bacteriën word er een swap gemaakt en deze word in een lab op 3 verschillende manieren onderzocht. 1 manier zou zijn op de vorm, 2 door middel van verschillende kleuringen. De eerste kleuring is een gram kleuring, hierin zijn ze in staat de bacteriën te scheiden in 2 catergorieen; de grampositieve en de gram negatieve. Dan kunnen ze een Zhiel-Neelsen kleuring doen, wat aangeeft of een bacterie zuurvast is of niet. De derde test is door middel van voedingsbodems. Hieruit word bepaald wat ze wel voor hun stofwisseling gebruiken of niet.
Reactie plaatsen