Levend voer voor onze Koi

Levend voer:
Veel koi liefhebbers gebruiken levend voer als extraatje. Dit natuurlijke voedsel heeft een grote voedingswaarde en als bijkomend voordeel dat het organismen zijn, die als ze niet worden opgegeten, het water nier vervuilen. Hieronder vind u een paar voobeelden van levend voer.

Regenwormen.
Dit voer is makkelijk te verkrijgen. Veel mensen zullen wel eens wormen hebben gestoken, voor bijvoorbeeld het vissen. Het is ook mogelijk zelf regenwormen te kweken door ze in een houten kist met aarde te doen. Geef ze plantaardig voedsel als aardappelschillen en koolbladeren. Snij de wormen wel in stukken voor het voeren.

Watervlooien.
Latijnse naam is 'Daphnia'. Dit zijn kleine kreeftachtige. Ze zijn in de zomer in plassen en sloten te vinden. Ik zou het wel afraden om hier
een hele klopjacht te gaan organiseren want de kans is zeer groot dat je ook ziektes en ongedierte in de vijver brengt. Watervlooien kunt u beter even gaan halen bij de Aquariumwinkel. Kost de kop echt niet en uw vijverbewoners zijn er dol op.

Tubifex.
 Dit zijn in het water levende wormpjes die felrood zijn en maximaal 5 cm lang zijn. Ook dit is een lekkernij voor de koi. Het is in de vijver- en aquariumspeciaalzaak te krijgen. Ook bij dit voer is het verstandig voer van onbekende afkomst te vermijden.Tubifex is eventueel wel schoon te maken door het enkele dagen in schoon water te bewaren, waardoor de ingewanden zijn geleegd. Tubifex kan in leven worden gehouden in een ondiepe schaal met water.

Rode muggenlarven.
Deze larven van de dansmuggen zijn net als Tubifex rood. Ze zijn te herkennen aan de typische zijwaartse manier van zwemmen. Ze worden ongeveer 12mm.

 

 

 

bron: Koieagle

Francis Debeuf
Door

Francis Debeuf

op 01 Sep 2022

Meelwormen ook goed voor koi

Reactie plaatsen