Komt er toch nog een Winter?

Komt er toch nog een Winter?

liekoi in japan veel sneeuwDe komende dagen is de verwachting dat we toch nog overdag in de minus gaan met onze temperaturen. Zou het tijdelijk zijn of zal de carnaval in de sneeuw en op de schaatsen gevierd gaan worden? En wat houd dat dan in voor onze vijver?

We kennen momenteel watertemperaturen die rond de 10 graden Celsius schommelen. Onze koi is niet echt in de winterslaap gekomen en dagelijks komen ze nog om eten vragen. Ook zonderen ze zeichzelf niet af en laten ze zich zien aan de oppervlak.  Wat moeten we nu als het weer kouder word?

Kijk en luister naar uw koi.  Let op de watertemperatuur!  Het kan zijn dat u moet gaan minderen met voeding of zelfs moet gaan stoppen. Als de winteroverkapping inmiddels van de vijver af is, houd deze bij de hand. Zorg vandaag of morgen dan u de filter nog eens goed bekijkt en eventueel een keer schoonmaakt voor de kou zijn intrede maakt. Tja we leven toch in Nederland zeg maar.  Mochten de temperaturen toch maar even dalen en dan weer omhoog schieten dan is er maar 1 verstandig ding dat u kan doen en dat is even inschrijven bij vijverkoi.nl en u ontvangt de gratis lente gids.

Weet je wat we doen, we wachten gewoon af. Hieronder ziet u ook iets unieks. Nog nooit hebben we in Japan rond deze periode koi buiten zien zwemmen, maar dit jaar was het toch echt zo.

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=q0rYkXQQBpY[/pro-player]

 

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=aZL8PtQuU-g[/pro-player]

Reactie plaatsen

Koi, koi en nog eens koi !!

Onze vijver word gefilterd voor ultieme waterkwaliteit. 

We have over 9000 articles!