in Nieuws

Opstartbacteriën, filterbacteriën

Opstartbacteriën, filterbacteriën

Pure_Pond-vijverkoiElke vijver hobbyist die zijn vijver laat draaien over een filter weet dat in de filter zich bacteriën gaan huisvesten en als ze de vijver opstarten, dat er in de handel kant en klare flessen met deze filterbacteriën te koop zijn. Het nadeel is altijd de houdbaarheid en zeker als deze geopend zijn mag je blij zijn dat de fles nog een maand mee gaat. Een andere optie is het zelf kweken van bacterien, waar we het al eens over gehad hebben in het artikel filter en bacterien . Een hele goede optie, iets wat meer werk, maar je weet wat je krijgt.

 

Pure Pond Bombpurepond-award

Nu inmiddels is er een nieuw soort bacteriën overgewaaid uit Engeland, de firma Evolution Aqua, wat een hoog aanzien kent in de koiwereld, introduceerde hun Pure Pond  op de Aqua 2010 show en won daarmee The Best Water gardening Award 2010. Maar wat is nou dat pure pond en dan zeker die bomb daarvan? 

purepond-bacterie-vijverkoiWat is Pure Pond

Pure Pond is een Bacterie cultuur welke bestaat uit ruim 8000 miljoen bacteriën. Deze bacteriën zorgen voor gezond en kristalhelder vijverwater. De bacteriën helpen ammoniak en nitriet te verhelpen. Maar zullen er ook voor zorgen om organisch afval in de vijver af te breken.

Hoe werkt Pure Pond?

 

Iedere Pure Pond bacterie bal zit vol met bacteriën en enzymen welke vrijgelaten worden wanneer deze nodig zijn in het vijverwater. Wanneer de Pure Pond ballen aan de vijver worden toegevoegd zal er snel gezorgd worden voor veilig vijverwater voor vissen en helder water voor de hobbyist.

Pure Pond ballen zijn volledig biologisch afbreekbaar. De snelheid waarmee ze oplossen hangt af van het vijverwater. Pure Pond ballen kunnen voor maanden in het filter blijven. Wanneer ze vrij snel, binnen enkele weken opgelost zijn, wijst dit op een mindere waterkwaliteit of veel organisch afval in het vijverwater. Ze zorgen er dan echter wel voor dat het vijverwater gezond blijft.

Eddy van der Lende
Door

Eddy van der Lende

op 24 Apr 2016

hallo, wat is de prijs van deze Pure Pond en waar kan ik deze eventueel bestellen?

Reactie plaatsen

Koi, koi en nog eens koi !!

Onze vijver word gefilterd voor ultieme waterkwaliteit. 

We have over 9000 articles!