Kalmoes, ook een medicinale werking

Kalmoes:

De Kalmoes behoort van de aronskelkfamilie en vindt men bij vijvers, moerassige sloten, de oevers van langzaam stromend water en in stilstaand water tot 20 cm diep. Staat in de belangstelling voor gebruik in plantenfilters, vanwege de desinfecterende werking van deze plant op het water.

Deze plant is alleen geschikt voor ondiepe vijvers, te diep en de lange wortelstok gaat rotten.Kalmoes is zeker een van de allerbeste gewassen voor de filter want het verbruik aan fosfaten is erg hoog.
Bovendien blijken deze medicinale waterplanten ook nog stoffen af te scheiden die het vijver water ontsmetten.De Kalmoes kent grote zwaardvormige bladeren van wel een meter hoog. Aan de ene kant is het blad gegolfd. Zeer kenmerkend want dat komt bij geen enkele andere moerasplant voor.De bladeren hebben een centrale centrale witte streep, welke aan de basis roze is. Deze plant word alleen mooi in volle zon.

Regelmatig bijknippen zorgt ervoor dat deze plant veel voedingstoffen uit het water haalt en dat is in koi vijvers natuurlijk een
belangrijk element van een plantenfilter.

 
Reactie plaatsen