Elke vijver die men bouwt heeft een bepaalde inhoud aan water. Daarbij heeft elke vijver een uniek aantal vijverbewoners. De ene vijverfanaat wil een vijver vol met goudvis en kikkers, de ander heeft een vijver specifiek gericht op koi.  Een derde heeft wel water maar zonder vis en  gebruikt de vijver om af en toe een baantje te trekken.

Dus elke vijver is uniek en behoeft per situatie een bepaald type filter. Dit is dan ook de reden waarom er heel veel zwemmen en visjes, heel het jaar genietenverschillende types van filtersystemen zijn. Voorfilters, Vortex, Sieves, Meerkamerfilters, Bubble Beads, Trommelfilter, UVC-filters, Drukfilters, Beadfilters, etc, kortom waar moet u nu mee beginnen.

Een duidelijk plan en een duidelijk doel kunnen voor u betekenen dat als u op zoek gaat naar een filter, de filterspecialist u gericht advies kan geven. Met een duidelijk plan bedoel ik: weet de inhoud van de vijver, weet hoeveel plaats u heeft om een filter te plaatsen en denk van te voren even na over het financieel plaatje.

denk na over uw vijver en filterinstallatieDe gedachte achter een doel met de vijver is:  wat gaat u aan vis uitzetten, wat voor type vijver word het, gaat u veel aandacht besteden aan de vijver of wilt u zo min mogelijk onderhoud, gaat u koi houden.

Kortom het is wijs om al antwoord te hebben op deze vragen voor u aan uw zoektocht begint, anders kunt u wel eens de weg kwijtraken in het grote bos genaamd: Vijverfilters.mooie grote koivijver met veel juweeltjes van koi