Tricklefilter of Showerfilter

trickle tower showerfilter bakkieshowerEen showerfilter of tricklefilter bestaat uit drie of vier op elkaar geplaatste compartimenten. De bodem van zo'n compartiment zit vol met
gaten waar het water doorheen stroomt. Het water komt van een bodemdrain naar de voorfilter en wordt naar een buis, die boven
de bovenste bak hangt, gepompt.

In die buis zijn over heel de lengte van de bak gaatjes zodat het water in de bak gesproeid wordt. De bak is volledig gevuld met filtermateriaal (meestal keramisch materiaal). Het water stroomt door de filtermedia en via de gaatjes in de bak wordt het water in de volgende bak gesproeid. Eenmaal in de laatste bak aangekomen word het water via een elegante waterval of een afvoer terug de vijver in gelaten.

bakkishower trickletower

De trickle filter word beschouwd als 1 van de beste manieren van filteren. Het water word continu voorzien van verse zuurstof en met de juiste filterinhoud kan een trickle gigantische hoeveelheden water filteren. Dus veel voordeel valt er te behalen met een trickletower. Als nadeel kan ik alleen maar bedenken dat door de trickle in contact staat met de buitenlucht, te temperatuur van buiten mee genomen word in het water. Het water kan dus sneller afkoelen of opwarmen. In de winter is de trickletower dus niet te gebruiken, terwijl het raadzaam is ook in de winter de filter te laten draaien.

Naast de bekende merken als Kinshi en Sansai worden de trickle towers ook veel gebouwd door de doe hetzelfers. Een paar stapelbakken kan wonderen doen.  Een showerfilter is ook een ideale manier om een quarantaine inrichting te filteren. In de trickle kunt u gewoon filtermateriaal stoppen uit u filter en dus is een opstartperiode niet nodig.

 
Reactie plaatsen