als een vis in het water, water met kwaliteit.

Vissen zijn hun hele leven omringt met water. Logisch natuurlijk want een half uurtje op een grasveld, doet ze geen goed.  In de natuurlijke rivieren en in de zee bestaat een ecologisch evenwicht waar Moeder natuur aardig grip op heeft, Echter bij ons in de vijver is dat een tikkie anders. Om een fijn leven te leiden als vis heb je een gezond leefklimaat nodig. Gezond water dus.

Waterkwaliteit van groot belang voor uw vijver en koi

Natuurlijk  kunnen vissen zich ook wel enigszins aanpassen aan veranderende omstandigheden, toch onderschat men vaak het doel van goede waterkwaliteit. Verkeerde waterkwaliteit of plotseling verschuivende waterwaardes worden beschouwd als doodoorzaak nr.1 van ons zo geliefde vijvertje.

Schoonwater ,regenwater, vijverwater, allen van verschillende waterkwaliteit

Wanneer wij naar de wc gaan of een vogeltje laat zijn behoefte vliegen in de lucht, zal er doorgaans niets aan de hand zijn. Misschien stinkt het even maar al snel is daar niets meer van te merken en doet moeder natuur haar ding. Als onze vissen afvalstoffen produceren, blijven deze afvalstoffen zitten in hun leefomgeving.  Onze vissen leven namelijk in een gesloten omgeving .

Daarom is het zo enorm belangrijk, als u zorgeloos wilt genieten van uw juweeltjes, om te begrijpen wat waterkwaliteit nu precies inhoud.  Wij gaan hier uitgebreid aandacht aan besteden in ons E- Cursus Book over waterkwaliteit.