Page content

Vreetpartij van je welsten!!

koi-herfst-onderhoud

Nu de temperaturen weer omlaag duiken, word het tijd onze Koi weer over te zetten op speciaal voer voor lage temperaturen. Licht voer zonder te veel aan zware moeilijk verteerbare ingrediƫnten, die achterblijven in onze wateren. Zo blijft de vervuiling van het water tot een minimum en blijft onze waterkwaliteit op orde. Klik door voor de video

 

Natuurlijk een grapje. Maar zonder gein is het wel heel belangrijk nu we de koude periode ingaan we onze vijvers najaar onderhoud gaan geven.

Gevolgen van de herfst en winter in de vijver

Als de temperatuur afneemt, neemt daarbij ook de activiteit af van de vissen en de vijverplanten. Onze koudwater vissen gaan in een soort winterslaap, waarbij ze niet meer actief rondzwemmen, komen eten en daarbij schakelen ze overbodige functies uit en gaan over op survival modus.

 

Belangrijk is uw vijveronderhoud nu te doen, nu de temperatuur nog net boven de 10 graden zit. Zo brengt u geen ongewenste stress in de vijver, wat zich later kan uiten in problemen.

 

Schoonmaak en orde in de vijver

Het belangrijkste in het naseizoen is dat de vijver schoon en gezond de winterperiode in gaat. Zo verkomen we een heel deel van de problemen die kunnen ontstaan in de lente. Overtollige waterplanten dienen gesnoeid te worden, bioslip en bladeren moeten verwijderd worden, zodat er geen rottingsproces ontstaat tijdens de winter en de waterwaardes dienen allen op orde te zijn.

Een mooi rapport over waterkwaliteit is nu te vinden op Koikenner.nl

 

Laat eens van je horen...

Comment Section

1 reactie op “Vreetpartij van je welsten!!


Plaats een reactie


*